IstaknutoVijesti

Tisuće ljudi dolazi u BiH, gužve na graničnim prijelazima

Kraj godine se bliži, a samim time i najdinamičnije vrijeme u godini. U BiH se Hrvati katolici pripremaju za najradosniji kršćanski blagdan Božić.

Gužve su već jučer počele na graničnim prijelazima, što je za Večernji list potvrdila i ekipa BIHAMK-a.

Apel na vozače
Na sjeveru, na prijelazima Gradiška i Brod, zatim na Donjoj Gradini i Jasenovcu, velike su kolone vozila, doslovno je spojen promet oko mosta na Savi, kazali su u BIHAMK-u.

Na manjim prijelazima još nije bilo većih gužva, međutim, prema kraju dana intenzitet prometa se pojačavao i bile su veće kolone.

Predbožićne gužve su počele, a sve koji žele znati gdje će najprije prijeći granicu neka nazovu BIHAMK na 1282. Mi ovdje sve pratimo, kažu.

Veće gužve očekuju se i danas (subota).

Sigurno će ih biti. Opet ističemo veće gužve na sjeveru zemlje i na zapadu, ondje gdje se gravitira Hrvatskoj. Najopterećeniji su Brod i Gradiška, ali i Orašje, kažu za Večernjak u BIHAMK-u.

Priopćenje vozačima poslali su i iz HAK-a.

Apeliramo na vozače da voze oprezno, vožnju prilagode stanju na kolniku i vremenskim uvjetima te da prije kretanja na put provjere stanje na cestama. Za sigurno odvijanje prometa važno je poštivanje prometnih znakova i strpljenje u slučaju stvaranja kolona u pokretu i zastoja. Podsjećamo da je zimska oprema obvezna na autocestama bez obzira na vremenske uvjete, poručili su iz HAK-a.

Deseci tisuća ljudi, najviše iz RH, zatim iz ostalih zemalja, doći će u BiH za blagdane.

Odgovori