IstaknutoVijesti

U BiH danas oblačno, ponegdje sa snijegom ili slabom kišom

U Bosni i Hercegovini prijepodne je bilo oblačno vrijeme. U Bosni sa mjestimično slabim snijegom, a u Hercegovini bez padalina.

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Ivan-sedlo -2, Sokolac -1, Bugojno, Gradačac, Livno i Srebrenica 0, Bihać, Sanski Most, Sarajevo, Banja Luka,, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Tuzla 1, Brčko 2, Grude, Mostar i Široki Brijeg 4, Trebinje 7, Neum 9 stupnjeva.

U BiH danas se očekuje oblačno vrijeme. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa snijegom ili susnježicom. Tijekom dana, slab snijeg se očekuje ponegdje u centralnim područjima, a u sjevernim djelovima i slaba kiša. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom, a u višim planinskim područjima i sa slabim snijegom. Krajem dana i večerenjim satima, u zapadnim, sjevernim sjeverozapadnim područjima uglavnom bez padavina ili vrlo slabim padalinama.

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugoistočnjak. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 6 do 10 stupnjeva, pripćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Odgovori