U FBiH nema koronavirusa

Na području Federacije Bosne i Hercegovine nije registriran niti hospitaliziran nijedan pacijent sa sumnjom na bolest izazvanu novim korona virusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Federalnog ministarstva zdravstva ovu informaciju su istaknuli iz razloga što su se u pojedinim medijima pojavile netočne informacije o navodnim sumnjivim slučajevima na bolest izazvanu ovim virusom u Tuzli i Mostaru.

”Federalno ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH su do sada, a nastavit će i u sljedećem periodu, transparentno izvještavati javnost o mjerama koje se poduzimaju na području Federacije BiH u cilju ranog otkrivanja eventualnog sumnjivog slučaja na pojavu novog korona virusa i sprečavanja širenja bolesti izazvane ovim virusom”, navodi se u priopćenju.

Dodaju kako u potpunosti razumiju interes medija za ovu temu, te da predstavnici navedenih institucija pokušavaju maksimalno i u okviru realnih mogućnosti da odgovore na ogroman broj medijskih zahtjeva, što nekada zbog obujma posla nije moguće u kratkom roku.

”Ističemo da će Federalno ministarstvo zdravstva o eventualnoj pojavi slučaja bolesti sa ozbiljnom sumnjom da je izazvana novim korona virusom o tome obavijestiti javnost, te ovim putem pozivamo medije na odgovorno izvještavanje o temama koje se odnose na javno zdravlje građana Federacije BiH”, zaključeno je u priopćenju.

Odgovori