IstaknutoVijesti

U Hercegovini sunčano, Bosni pretežno oblačno

U Hercegovini, Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne jutros je pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne je oblačno. Slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima, a na sjeveru slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica, Drvar i Sokolac -8; Bugojno, Sanski Most i Široki Brijeg -6; Bihać, Ivan Sedlo, Prijedor i Stolac -5; Jajce -4; Banja Luka, Livno, Sarajevo i Zenica -3; Tuzla -1; Doboj 0; Srebrenica i Trebinje 1; Mostar, Neum i Zvornik 2; Brčko i Gradačac 3; te Bijeljina 4 stupnja.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954hPa, za 10hPa je veći od normalnog i opada.

Danas će biti pretežno sunčano u Hercegovini, Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne pretežno oblačno prijepodne. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima, a na sjeveru Bosne slaba kiša. U drugoj polovini dana većinom razvedravanje. Pretežno oblačno će se zadržati na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

U Sarajevu prijepodne oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stupanj, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Odgovori