U najboljoj mladoj momčadi Europske lige – najviše Hrvata!

UEFA je na samom kraju 2020. godine objavila najbolju “breakthrough” momčad Europske lige, odnosno najbolju mladu momčad drugog po važnosti klupskog natjecanja.

U njoj su se našla čak trojica hrvatskih nogometaša, što nije uspjela postići nijedna druga zemlja.

Ivan Nevistić (Rijeka), Joško Gvardiol i Lovro Majer (obojica Dinamo) su trojica Hrvata od 11 mladih igrača koje je UEFA izdvojila kao najbolje u 2020. godini kada je Europska liga u pitanju.

“Mladi čuvar mreže odigrao je sve utakmice u Rijekinoj europskoj kampanji, te je sakupio najviše obrana (28) u prvoj fazi natjecanja”, piše UEFA o Nevistiću.

“Prototip modernog stopera, Gvardiol je bio ključni igrač što je Dinamo primio samo jedan pogodak u prvoj fazi natjecanja”, stoji o Gvardiolu.

“Važan kotačić u Dinamovoj mašini koja je odigrala jako dobro u grupnoj fazi. Majer je tehnički profinjen, brz i agilan igrač s dobrim osjećajem za postizanje pogodaka”, stoji o veznjaku Dinama.

Na popisu su se još našla dvojica Francuza Amine Gouiri (nica) i Wesley Fofana Leicester City), dvojica Nizozemaca Sven Botman (Lillea) i Donyell Malen PSV Eindhoven), te po jedan Portugalac David Carmo (Braga), Urugvajac Darwin Nunez (Benfica), Japanac Takefusa Kubo (Villarreal), te Nijemac Florian Wirtz (Bayer Leverkusen).

Odgovori