IstaknutoSport

UEFA istražuje Ronaldovu proslavu gola. Prijeti mu kazna

Ciljana Ronaldova proslava protiv Atletico Madrida sada je UEFA-ina zanimacija.
Pokrenuta je istraga i pretpostavlja se da će Portugalac biti kažnjen zbog toga što je imitirao proslavu Diega Simeonea iz Madrida, kada se argentinski trener uhvatio za međunožje nakon gola svoje momčadi. Cholo je dobio samo novčanu kaznu.

Ronaldo je napravio nešto slično kako bi mu uzvratio nakon što je osobno torpedirao omiljenu mušteriju u osmini finala Lige prvaka.

Ako UEFA utvrdi da je Ronaldova proslava bila namijenjena Atleticovim navijačima, to bi moglo značiti i njegovu suspenziju u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Sigurno je učinio isto što i ja na Wandi, razmišljajući o navijačima i pokazujući osobnost velikog kluba poput Juventusa, poručio je Simeone.

Podsjećamo, puno kontroverzi je izazvala reakcija Chola u trenutku slavlja nakon prvog gola Atletica u prvoj utakmici. Simeone je tada to prokomentirao ovako:

Napravio sam istu stvar kao igrač Lazija protiv Bologne. Napravio sam to opet da pokažem našim navijačima da imamo muda. Moja gesta nije bila usmjerena protiv Juventusa, već prema našim navijačima. Priznajem, to nije bila lijepa gesta, ali osjetio sam potrebu to napraviti. Toliko smo se borili, Diego Costa se borio, a nije bio spreman. Morao sam pokazati kako se osjećam. Ispričavam se svima koje sam možda uvrijedio, ali bilo je to od srca, rekao je Cholo nakon poraza 3:0 u Torinu.

Odgovori