IstaknutoVijesti

Uhićeno troje dilera droge u Bugojnu

Policijski službenici Uprave policije MUP-a SBK nastavili su planske aktivnosti koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U bugojanskoj ulici Nugle II je u četvrtak oko 19 sati i 30 minuta tokom kontrole i pregleda ženske osobe J.M. (35) iz Bugojna pronađena opojna droga spid i ekstazi. Nakon toga je izvršen pretres stana kojeg ova osoba koristi, uslijed čega je pronađena određena količina sumnjivih materija. Pronađene su i zaplijenjene opojne droge kanabis, spid i ekstazi, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa proizvodnjom i distribucijom droge.

-Koordiniranim aktivnostima policijskih službenika PS Bugojno i PS Gornji Vakuf-Uskoplje u istoj ulici izvršena je kontrola i pregled muške osobe N.M. (35) i ženske osobe D.B. (25), oboje iz Travnika. Tom prilikom pronađena je određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis- saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičene osobe su lišene slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

N.Čaušević

Odgovori