Uskoplje

Uskoro počinju radovi na izgradnji nogostupa u Trnovači

Dugo smo godina čekali na ovaj projekt kaže naš sugovornik Ivo Posavac nadzorni inženjer iz JP Ceste Federacije BIH za Uskoplje info. Ali evo došao je trenutak kada sa sigurnošću možemo reći da će ova pješačka staza ugledati svjetlo dana. Nadam se kako će ova dodatna trasa nogostupa donijeti žiteljima Trnovače dodatnu sigurnost na ovom jako prometnom dijelu ceste.

U tijeku su pripremne radnje zakonom propisane kako bi projekt što prije ugledao svjetlo dana, odnosno kako bi radovi mogli započeti.

Kada mislite da bi radovi mogli započeti?

Teško je reći sa sigurnošću ali nadamo se početku radova najdalje do početka lipnja.

Zašto se čekalo ovoliko na jedan naizgled jednostavan zahvat?

Teško je reći. Bilo je i prije pokušaja da se to ostvari ali uzalud je sada trošiti riječi na to, ali najvažnije od svega jest da će našim sugrađanima iz prigradskih naselja biti sigurnije doći do grada a to nam je najvažnije.

Tko je osigurao sredstva za ovu trasu nogostupa?

Sredstva su osigurana rebalansom proračuna JP Ceste Federacije BIH. I ovim putem im zahvaljujem što se i naš grad našao u tom proračunu a iznad svega stoji sigurnost onih koji će koristiti ovu dionicu.

Zahvaljujemo gosp. Ivi Posavcu na informacijama koje su svakako pozitivne za našu općinu. Dakle, Uskoplje će ove godine postatii jedno veliko radilište od obnove gradskih ulica, izgradnje nogostupa te do izgradnje magistralnog puta Gornji Vakuf- Uskoplje / Novi Travnik.

Naoružajte se strpljenjem u razdoblju koje je pred nama, ali u svakom slučaju po završetku radova zasigurno nas očekuje puno ljepši i sigurniji grad.

Odgovori