Uskoplje

Uz korito Bistričke rijeke pronađena neeksplodirana ubojita sredstva

Stanovnici naselja Bistrica u Gornjem Vakufu/Uskoplju su u utorak prijavili pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS).

Pripadnici Civilne zaštite općine Gornji Vakuf/Uskoplje su odmah po prijavi otišli na mjesto događaja, lokalitet Deveće, gdje su uz samo korito rijeke pronašli i uklonili dva sanduka NUS-a.

Postoji sumnja da bi uz korito rijeke moglo biti pronađeno još NUS-a, jer su pronađeni prazni i razbijeni paketi. Pripadnici Civilne zaštite su jučer pregledali korito i teren uz Bistričku rijeku, ništa novo nisu pronašli, ali će nastaviti potragu sa TUN timom, koji će na teren stići u srijedu ujutro.

Ovom prilikom djelatnici Civilne zaštite upozoravaju stanovništvo koje je naseljeno nizvodno od navedenog lokaliteta da budu oprezni zbog mogućnosti da je voda odnijela dijelove NUS-a i da isti ne diraju, u slučaju da ga pronađu.

  • Ovo je dobra prilika da se stanovništvo još jednom pozove da nelegalno oružje i NUS, koje posjeduju ili nađu, bez ikakvih posljedica mogu prijaviti radnicima Policijske stanice ili Civilne zaštite – kazao nam je Rasim Bilkan, referent Civilne zaštite općine Gornji Vakuf/Uskoplje.

Naila Čaušević

Odgovori