IstaknutoSport

Veliko razočaranje u Njemačkoj i Francuskoj, ovo nisu očekivali

Danska i Norveška igrat će finale Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. u danskom Herningu (nedjelja, 17:30).

Domaćini finala Danci uvjerljivo su se obračunali s Francuskom (38:30) na krilima monstruoznog Mikkela Hansena, koji je postigao čak 12 golova. U drugom polufinalu Norvežani su utišali dvoranu u Hamburgu pobjedom protiv Njemačke 31:25.

Njemačka je na domaćem terenu sanjala proboj do finala, ali planove su im pokvarili Norvežani koji su im održali pravu rukometnu lekciju. Njemački rukometaši nakon takvog poraza nisu mogli suspregnuti suze, a kapetan Uwe Gensheimer kratko i jasno je opisao raspoloženje u njemačkom taboru.

Osjećamo se usr**o, rekla je zvijezda Njemačke nakon utakmice.

“Možemo biti ponosni, ali trenutno smo razočarani”

Razočarani smo, nismo igrali na potrebnoj razini. Norvežani su odradili dobar posao, mi nismo bili dovoljno dobri, dodao je.

Nismo bili dobri, nismo nalazili dobra rješenja i bili smo nesigurni u napadu, rekao je izbornik Christian Prokop, prenosi Gol.hr.

Naravno da smo jako razočarani, primili smo previše golova, bolje smo igrali u prijašnjim utakmicama. Norveška je bila bolja, igrali su pametnije. Kada se sve slegne, možemo biti ponosni, ali trenutno prevladava razočaranje, rekao je Paul Drux.

Raspoloženje nije dobro ni u taboru Francuske, još uvijek aktualnog prvaka svijeta i osvajača četiri od posljednjih pet svjetskih prvenstava. No Danci su stali na kraj njihovu sjajnom nizu – doista se rijetko viđa da netko tako pregazi Les Expertse i zabije im čak 21 gol u prvom poluvremenu.

“Navikli smo ljude na medalje, ali i drugi igraju rukomet”

L’Equipe utakmicu naziva ”fijaskom”, dok je Le Figaro odao počast sjajnoj predstavi Danske. ”Plavi ostali na podnožju danske planine”, stoji u naslovu izvještaja s utakmice. “Potopljena pod danskim valovima, Francuska napušta svoju krunu”, piše Le Monde.

Uvijek mi je teško vidjeti igrače kako pate. Riješit ćemo to u svlačionici, znamo gdje smo griješili, svi su svjesni kako su odigrali. Moramo se što prije mobilizirati i boriti za broncu, rekao je izbornik Dider Dinart.

Možda smo navikli ljude da Francuska uvijek mora biti na vrhu. Nemojte misliti da se drugi ne pripremaju i da ne igraju rukomet. Pomlađujemo momčad od 2016. i uvijek igramo glavne uloge, opet smo među četiri najbolja. Ovo je iskustvo koje će nam koristiti u budućnosti, rekao je i poručio da ne treba pretjerati s kritikama na račun njegovih mladih igrača.

Susret za Njemačke i Francuske za treće mjesto na rasporedu je u nedjelju u 14:30.

Odgovori