Vlada FBiH odbila prijedloge Kriznog stožera o uvođenju restriktivnijih mjera

Vlada Federacije BiH u četvrtak je odbila prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH o uvođenju restriktivnijih mjera.

Federalni krizni stožer je na sjednici održanoj u srijedu donio prijedloge da se uslijed pogoršane epidemiološke situacije, između ostalog, zabrani rad ugostiteljskim objektima u unutrašnjosti prostora, a dozvoli usluživanje gostiju samo u baštama i na terasama odnosno na otvorenom.

Također je odbijeno da se skrati radno vrijeme tržnih centara.

Među prijedlozima je bilo i produženje policijskog sata, odnosno da policijski sat umjesto od 23:00 počinje nekoliko sati ranije kako bi se dodatno ograničilo kretanje stanovništva.

Vlada FBiH je primila k znanju informaciju Kriznog stožera, ali odbila donijeti restriktivnije mjere te odlučila produžiti trenutne mjere i u narednih 14 dana.

Kako neslužbeno doznaje Klix, Ministarstvo zdravstva je prema Federalnoj upravi civilne zaštite ponovo uputila zahtjeve za uvođenje obaveznog PCR testa za sve strane državljane, te uvođenje stanja prirodne nesreće.

U četvrtak se održava i izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH o pogoršanju epidemiološke slike u Federaciji. Sjednica je počela u 11 sati a kako je najavljeno, na njoj će biti razgovarano i o uvođenju lockdowna na razini entiteta.

Odgovori