IstaknutoSvijet

Vozač zapalio autobus dok je u njemu bio 51 učenik

Vozač školskog autobusa u sjevernoj Italiji zapalio je u srijedu vozilo, ali je na sreću 51 dijete školske dobi koje je u njemu bilo prošlo bez teških ozljeda.

Incident se dogodio jutros na autoputu u predgrađu Milana.

Glasnogovornik hitnih službi rekao je da su u bolnici sanirane lakše ozljede 23 osobe. List La Repubblica izvijestio je da je riječ o modricama i udisanju dima.

Javna televizija RAI izvijestila je da su učenici, u dobi oko 12 godina, uzbunili roditelje kada je vozač skrenuo s rute i rekao da neće nikoga pustiti van iz autobusa. Roditelji su odmah pozvali policiju.

Uslijedila je potjera na kraju koje je policija sustigla autobus i pomogla djeci da izađu dok je vozač, Talijan senegalskog porijekla, zaprijetio samoubojstvom i zapalio autobus. 

Jedno od djece reklo je novinarima da je vozač prijetio da će ih zapaliti.

Vozač, koji se izgleda odlučio na ovakav potez u znak prosvjeda zbog utapanja migranata u Sredozemnom moru, uhićen je i prijeti mu optužnica za otmicu i pokušaj masovnog ubojstva.

Ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini rekao je da vozač ima policijski dosje zbog vožnje u pijanom stanju i seksualnog napada, prenosi Direktno.hr.

Odgovori