IstaknutoSport

Zlato u rukama Danaca

Reprezentacija Danske osvojila je titulu prvaka svijeta savladavši u skandinavskom finalu selekciju Norveške, uvjerljivim rezultatom 31:22, javlja agencija Anadolija.

U proteklih 18 dana na tlu Danske i Njemačke odigrano je uzbudljivo Svjetsko rukometno prvenstvo, a za titulu prvaka svijeta večeras su se borile skandinavske zemlje Danska i Norveška.

Nošeni fantastičnim igrama najboljeg igrača turnira Mikela Hansena Danci su došli do finala u koje su Norvežani pak stigli zahvaljujući najboljem golmanu turnira Espenu Kristensenu.

Norvežani i Dancu su se za prvu titulu svjetskog prvaka borili pred prepunom dvoranom u danskom Hemingu.

Uspješniji su bili domaćini prvenstva Danci koje je i večeras predvodio nezaustavljivi Hansen koji je postigao sedam golova.

Video: Slavlje Norveške

Danska je pobijedila rezultatom 31:22 i prvom titulom prvaka svijeta upotpunila vitrinu u kojoj od ranije ima pehare osvojene na evropskim prvenstvima i Olimpijadi.

Norvežani ni u drugom finalu nisu uspjeli doći do zlatne medalje, mada je i plasman u finale zapažen uspjeh s obzirom da su iza sebe ostavili trećeplasiranu Francusku i četvrtoplasiranu Njemačku.

Pravdu na terenu u finalu je dijelio hrvatski sudački tandem Boris Milošević i Matija Gubica koji je sudio i polufinale između Danske i Francuske.

U dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre sa svjetskog prvenstva plasirale su se još i petoplasirana Švedska i šestoplasirana Hrvatska.
Konačni poredak na rukometnom SP 2019.

Konačni poredak na 26. svjetskom prvenstvu u rukometu u Danskoj i Njemačkoj:

    Danska
    Norveška
    Francuska
    Njemačka
    Švedska
    Hrvatska
    Španjolska
    Egipat
    Brazil
    Mađarska
    Island
    Tunis
    Katar
    Rusija
    Makedonija
    Čile
    Argentina
    Srbija
    Austrija
    Bahrein
    Saudijska Arabija
    Sjeverna i Južna Koreja
    Angola
    Japan

Danska je osvajanjem titule izborila izravan nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., dok su reprezentacije Norveške, Francuske, Njemačke, Švedske, Hrvatske i Španjolske osigurale nastup na jednom od tri kvalifikaciona turnira, koja će se igrati između 16. i 19. travnja 2020.

Odgovori