Uskoplje

ATT u akciji pomoći bolesnima

Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koja se bavi mašinskom obradom metala, pridružila se akciji koju su pokrenuli navijači iz tog grada i Bugojna, okupljeni u udruženja „Red Union“ i „Vandali“.

Na prijedlog uprave ovog preduzeća, sredstva planirana za organizaciju tradicionalnog novogodišnjeg ručka za uposlene i prijatelje ATT-a bit će usmjerena za liječenje Ismeta Hodžića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Bugojanca Eldina Bečirovića Pelea.

-Iznos od 4.000 KM bit će uručen organizatorima akcije 9. siječnja tijekom humanitanog događaja u sportskoj dvorani. Želim se zahvaliti svim uposlenima koji su još jednom pokazali svoju humanost, dodatno prikupivši iznos od 1.550 KM, koji će biti uručen Ismetovoj porodici – kazao je direktor ATT-a Adnan Telalović.

Izrazio je nadu da će 2019. biti sretna svim stanovnicima gornjovrbaske regije, a naročito onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Najavio je, također, slične podrške i u budućnosti, te nove poslovne ugovore koji bi trebali biti realizirani tokom narednih mjeseci.

-U ovoj godini, zabilježen je rast proizvodnje od 37 posto, a u 2019. planiramo povećanje od 25 posto, i upošljavanje trideset novih radnika u novoizgrađenoj hali, na površini od 3.200 kvadratnih metara – naglasio je.

Dodaje da se proizvodi iz pogona ATT-a plasiraju na kompletno područje Europske unije i da ova uspješna kompanija trenutno ima 175 radnika, sa stalnom tendencijom rasta broja uposlenih.

(FENA) D.V.

Odgovori