IstaknutoVijesti

Bašić: Odlični uvjeti za početak škole skijanja na Rostovu

Na Rostovu kod Bugojna danas će startati škola skijanja, koju će četvrtu godinu organizirati Univerzalna škola sporta iz toga grada.

-Staze su idealne za obuku, posebno onih kandidata koji žele naučiti osnovne tehnike skijanja. Ove godine, organizirat ćemo tri termina škole skijanja, u trajanju od po pet dana – kazao je profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja i jedan od instruktora Almir Bašić.

Po njegovim riječima, za prvi termin rostovske škole skijanja prijavio se 61 zainteresirani polaznik, uzrasta od 5 do 18 godina.

-Početnu školu skijanja trebala bi proći 32 polaznika, a naprednu 29. U tome će im pomoći moje kolege Elvir Seferović, Alen Brčić, Mirza Karadža i Sejdin Mustafica – dodao je.

Ističe da je proteklih godina školu skijanja, po cijeni od 100 KM, završilo nekoliko stotina djece, u uvjetima koji su povoljniji u odnosu na druga bh. skijališta.

-Škola skijanja je veoma korisna zbog samog boravka djece na planini, prehrane, motorike, koordinacije, ravnoteže, snage, i druženja koje uvijek izrodi nova prijateljstva – zaključio je.

Odgovori