IstaknutoVijesti

Bugojanski vijećnici podržali izradu prostornog plana općine za period do 2039.

Izmjene i dopune odluke, kojom bi se trebalo pristupiti izradi prostornog plana općine Bugojno za period od 2019. do 2039., dobile su podršku većine vijećnika na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća.

-Naš prostorni plan datira još iz 1984. Naravno, okolnosti su se promijenile, i jednu ovakvu odluku trebali smo davno donijeti, pogotovo zato što smo od resornog federalnog ministarstva dobili određena finansijska sredstva za tu namjenu, koja trebamo opravdati – kazao je predsjedavajući OV-a Bugojno Igor Vrljić.

Smatra da je donošenje novog prostornog plana krucijalno pitanje za općinu Bugojno, i da “ne treba biti neka kočnica u razvoju gradu, već naputak kako stanovnici ovoga grada žele živjeti, i u kojem smjeru Bugojno treba ići“.

Značajno je, ističe, što je na istoj sjednici usvojena odluka o tarifama komunalnih taksi, koje će se primjenjivati na teritoriji bugojanske općine.

-Bilo je krajnje vrijeme da to uradimo, jer smo prošlu godinu izgubili po tom pitanju. Nismo donijeli odluku o komunalnim taksama, i to sada radimo tri dana prije predviđenog roka, što je dobro – naglasio je.

Pozvao je gospodaraska društva i sve one koji imaju registrirane firme, da se do 31. siječnja informiraju u Poreznoj upravi i nadležnoj općinskoj službi o iznosima koje trebaju upisati, odnosno načinu na koji će plaćati komunalnu taksu.

U nastavku sjednice 5. veljače, pred vijećnicima će se, između ostalog, naći izvještaji o radu načelnika Hasana Ajkunića i Općinskog vijeća, kao i izvještaji o radu u 2016. i 2017. javnih ustanova i preduzeća, čiji je osnivač Općina Bugojno. (Fena)

Odgovori