IstaknutoSport

Dalić: Nemam dvojbi oko sastava

“Nemam dvojbi oko sastava, sve ćete vidjeti sutra”, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjem druženju s novinarima uoči otvaranja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine i utakmice protiv Azerbajdžana u četvrtak na stadionu Maksimir.

“Znate da nemam praksu govoriti sastav prije utakmice. Igrači znaju tko će sutra zaigrati, sve ćete vidjeti,” kazao je Dalić, javlja Hina.

Hrvatski strateg je očito prelomio tko će stati na vrata Lovre Kalinić ili Dominik Livaković, te hoće li protiv Azerbajdžana krenuti s najjačim raspoloživim snagama ili će dio igrača odmarati za daleko težu utakmicu koja ‘Vatrene’ očekuje u nedjelju u Budimpešti protiv Mađarske.

“Nismo imali previše vremena za uigravanje, samo dva treninga. Morat ćemo mijenjati način igre, inzistirat ćemo na posjedu lopte, a morat ćemo paziti na izgubljene lopte i kontre.”

Dalić je svjestan imperativa koji je ispred njegove ekipe, ali i kvalitete koje posjeduju ‘ranjeni’ ‘Vatreni’. Bez obzira na brojne izostanke svjetski doprvak je favorit protiv Azerbajdžana.

“Mi smo favoriti, svjetski doprvaci. Poštujemo suparnika, ali nemamo straha. No moramo biti ozbiljni i odgovorni.”

Dalić na otvaranju kvalifikacija ima velikih briga oko izostanaka, nedostaje čak devet igrača koji su sudjelovali na World Cupu u Rusiji. Najviše briga ima u zadnjem redu gdje ne može računati na trojicu igrača (Dejan Lovren, Ivan Strinić, Šime Vrsaljko) koji su nastupili u finalu SP-a, javlja Hina.

“Morat ćemo biti stpljivi, strpljivi, strpljivi. Ne smijemo srljati, igra se 90 minuta,” dodao je.

Hrvatska i Azerbajdžan su do sada igrali dva puta, ‘Vatreni’ su slavili 6-0, dok je uzvrat u Bakuu završio bez golova. Momčad je tada vodio Robert Prosinečki, a sada na kormilu sjedi još jedan hrvatski stručnjak Nikola Jurčević. Dalić nije gledao te utakmice, ali je analizirao nastup Azerbajdžana u Ligi nacija.

“Nisam gledao te utakmice, pratili smo njihove nastupe u Ligi nacija. Protivnik dolazi u Zagreb kako bi defanzivom igrom pokušao ostvariti što bolji rezultat. Ponavljam, sve ovisi o nama,” kazao je Dalić dodavši:

“Bio bi sretniji da imaju nekog drugog izbornika. Cijenim Jurčevića kao osobu i kao stručnjaka. On zna sve naše igrače i mi nemamo što od njega sakriti,” kazao je Dalić, javila je Hina.

Odgovori