IstaknutoZanimljivo i poučno

Facebook vam stvara probleme? Niste jedini!

Facebook je u četvrtak ujutro i dalje nedostupan brojnim korisnicima u svijetu, nakon što se u srijedu suočio s problemom zbog kojeg se nije moglo ući na tu društvenu mrežu, dok je Instagram u funkciji nakon sličnih problema koji su trajali nekoliko sati, a pogodili su i WhatsApp i Messenger.

U srijedu je Facebook objavio da korisnici u svijetu imaju problema s pristupom, a radi se o najdužem razdoblju nedostupnosti Facebooku, Instagramu, WhatsAppu i Messengeru u posljednje vrijeme. Štoviše, BBC javlja da je ovo najduži period nedostupnosti Facebooka u povijesti te društvene mreže. Zadnji put kad je Facebook imao ovako ozbiljan pad stranice, bila je 2008. godine i imali su “samo” 150 milijuna korisnika, u odnosu na današnjih 2,3 milijarde

Glasnogovornik Facebooka potvrdio je djelomični pad mreže, a na Twitteru je objavljeno da se radi na uklanjanju problema što je prije moguće.

Međutim, oko 7 ujutro po srednjoeuropskom vremenu, korisnici se i dalje žale na probleme, a iz Facebook još nisu otkrili što ih je uzrokovalo.

Kažu da ne mogu uopće ući na tu društvenu mrežu, da ne mogu stavljati objave ni komentare ni na Facebook niti na Instagram, te da imaju poteškoće i s Messengerom i WhatsAppom.

Facebook, koji se uvelike financira od oglasa, rekao je za Bloomberg da istražuje do koje su mjere problemi pogodili oglašivače, uz mogućnost da im se eventualno i vrati novac.

Međutim, to u srijedu nije bio jedini problem s kojim se Facebook suočio – New York Times je navečer objavio da su protiv Facebooka njujorški tužitelji pokrenuli istragu zbog osobnih podataka koje je ta društvena mreža navodno dijelila s drugim tehnološkim grupama, prenosi Hina.

Odgovori