Uskoplje

Firma ”Tehnika” iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja postiže odlične rezultate

Među brojnim uspješnim firmama u Gornjem Vakufu-Uskoplju, ističe se i „Tehnika“ doo u vlasništvu Derviša Dželilhodžića. Dželilhodžić je firmu osnovao 1996. godine, a do sada je postigao lidersku poziciju u proizvodnji namjenskih mašina i opreme za drvnu industriju, te visoku poziciju na tržištu u oblasti hidraulike, pneumatike i mašinske obrade metala.

“U protekloj godini ostvarili smo odlične poslovne rezultate i povećali kapacitet proizvodnje. S obzirom da imamo veliku potražnju za mašinama naše proizvodnje, uspjeli smo ispoštovati sve dogovorene rokove, te postaviti se na tržištu kao vodeći proizvođač mašina i opreme iz oblasti drvne industrije. Ulaganjem u modernizaciju procesa i nove tehnologije povećali smo proizvodnju, te obogatili svoju ponudu,što je u konačnici rezultiralo povećanim izvozom na strana tržišta” – u razgovoru je istakao Derviš Dželilhodžić, vlasnik i direktor kompanije.

Analizom i sumiranjem poslovnih rezultata u protekloj godini, zaključeno je da je 2018. godina bila jedna od najuspješnijh poslovnih godina od osnivanja ove kompanije. Također, usvojeni su poslovni planovi i zadaci za 2019.godinu, te su planirane nove investicije, proširenje proizvodnih kapaciteta, a samim tim i otvaranje novih radnih mjesta. Ova kompanija već nekoliko godina bilježi i stalan rast prihoda, što je zajednički uspjeh zaposlenika i funkcionalnog menadžmenta.

Iz proizvodnog pogona

Proizvodi posjeduju CE oznaku

“Podizanjem kvaliteta naših proizvoda i približavanjem europskom nivou, svi naši proizvodi posjeduju CE oznaku. Također, sistem kvaliteta je u potpunosti usklađen sa nacionalnim i međunarodnim zakonskim propisima i standardima. Potvrda toga je da posjedujemo ISO 9001 : 2015 standard za upravljanje kvalitetom proizvodnog procesa unutar kompanije. Naš cilj je da rastemo i otvorimo nova tržišta u zemljama u kojima nismo prisutni da bi donijeli sve koristi kupcima koje su proistekle iz našeg rada” – kazao je tehnički direktor Almir Dželilhodžić.

„Tehnika“ doo trenutno ima 20 zaposlenih radnika u proizvodnji, a konkurs za prijem novih radnika na pozicijama bravar i varilac je stalno otvoren.

“S obzirom da su ovo deficitarni kadrovi, sami vršimo obuku radnika uz odlične radne uslove, stabilna primanja, i dugoročne ugovore” – naglašava Almir Dželilhodžić.

N.Čaušević

Odgovori