KŠC ”Sveti Josip” otkazao nastavu zbog zagađenog zraka

Iz Uprave Katoličkog školskog centra ”Sveti Josip” otkazali su nastavu zbog, kako su naveli, prekomjernog zagađenja zraka u Županiji Sarajevo.

“Uslijed prekomjernog zagađenja zraka u Županiji Sarajevo, a nakon konzultacija s Osnivačem i Ministarstvom za obrazovanje, znanost i mlade Županije Sarajevo, obavještavamo vas da se nastava u Katoličkom školskom centru ‘Svet Josip’ Sarajevo odgađa do utorka,14. siječnja 2020. godine”, naveli su iz KŠC ”Sv. Josip”.

Također, ističu kako će dodatne obavijesti vezane za početak nastave u drugom polugodištu biti objavljenje tijekom ponedjeljka, javlja N1.

Podsjetimo, koncentracije čestica prašine PM10 u zraku i u nedjelju su izrazito visoke, zbog čega je u svim zonama Županije Sarajevo i dalje na snazi epizoda ”Uzbune”.

Prosječne izmjerene vrijednosti PM10 u nedjelju na automatskoj postaji Ilijaš iznosile su 644 µg/m3, na Ilidži –492µg/m,3na Otoci 447 µg/m3, te na Vijećnici 347µg/m3.

Apelira se da se kretanje u ”zonama uzbune” umanji na minimum, naročito u večernjim satima kada se očekuje ponovno rast koncentracija PM10.

Također, Sarajevo je jučer i prekjučer prema podacima sa službenih mjernih postaja zauzelo neslavno prvo mjesto najzagađenijih gradova u svijetu, a stanovnici bosanskohercegovačke prijestolnice su upozoreni na veoma štetne zdravstvene posljedice izrazito opasnog stupnja zagađenosti zraka te je bila proglašena epizoda ”Uzbuna”, javila je N1 televizija.

Odgovori