Nema stradalih iz BiH u poplavama u Njemačkoj

Generalna konzulica BiH u München Vera Sajić rekla je Srni da su u protekla 24 sata poplave pogodile i dijelove Bavarske i Sachsena, ali da nema stradalih državljana BiH.

Sajić je istaknula da je u Gornjoj Bavarskoj, odnosno na jugu Bavarske, sinoć proglašeno stanje katastrofe, da je potvrđeno da je stradala jedna osoba, kao i da su ulice poplavljene i da je došlo i do brojnih klizišta, javlja Srna.

“Vatrogasne i spasilačke službe evakuirale su stanovnike pogođenih područja u ovom dijelu Njemačke, a vodostaji rijeka su na rekordnoj razini. U blizini su Alpe, s kojih se slijevala voda”, rekla je Sajićeva.

Prema njenim riječima, zbog poplava je odsječeno nekoliko gradova i općina u Saksoniji, istoku Njemačke, a posebno su pogođeni Neustadt, Sebnitz, Bad Schandau , te Gohrisch.

“U protekla 24 sata palo je više od 100 litara kiše po metru kvadratnom, a već treći tjedan u Njemačkoj gotovo svaki dan pada kiša, te je zemlja natopljena”, rekla je Sajić.

Konzulat BiH u München u pokriva države Bavarsku, Bayern, Sachsen i Thüringen.

Najmanje 156 ljudi poginulo je usljed poplava u posljednjih nekoliko dana u Njemačkoj, a list “Bild” javlja da se između 50 i 70 njih vode kao nestali.

Osim Njemačke, poplave su zahvatile i dijelove Belgije, gdje je do jučer život izgubilo 27 osoba.

Odgovori