IstaknutoVijesti

Očevid: Kod Gačića pronađena velika količina streljiva

Policijski službenici i dva tužiteljaTužilaštva Kantona Sarajevo završili su očevid kasno sinoć u Košćanu u blizini Hadžića gdje je nakon višednevne potrage likvidiran ubojicaEdin Gačić. Kako piše Klix bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan kada je ušao u razmjenu vatre s policijom.

“Policajci i tužitelji radili su u otežanim uvjetima zbog jakog snijega, nepristupačnog terena i mraka. Uviđajna ekipa morala se pješke penjati strmovitim putem prekrivenim snijegom 45 minuta od mosta gdje su parkirali vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare nakon što su ga snijeli s lokacije udaljene kilometar i po od putne komunikacije”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužiteljstva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Kako Klix.ba piše Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmjeni vatre s policijom. Na sebi je imao vunu, kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio pušku tzv. šmajser te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Količina streljiva i čahura koja je pronađena kod njega nakon što je likvidiran ukazuje da je bio izuzetno dobro opremljen te da se evidentno pripremao za ovaj krvavi pohod.

Tijekom dana bit će izdata naredba za izvršenje obdukcije tijela kako bi se utvrdilo od kojih ozljeda je preminuo, a slučaj zaključen. Istraga će biti obustavljena s obzirom da je osumnjičeni ubijen.

Podsjetimo, višestrukog ubojicu Edina Gačića likvidarali su jučer iza 16 sati pripadnici Sektora za specijalnu podršku MUP-a KS. Nakon što su ga pronašli došlo je do razmjene vatre u kojoj je jedan policijski službenik zadobio lakše ozljede.

Odgovori