IstaknutoVijesti

Podignuta optužnica: Namještali prometne nesreće

Općinski sud u Jajcu potvrdio je optužnicu protiv tri osobe koje su namještale prometne nesreće i dovele u zabludu policijske službenike da sačine izvješća o prekršaju s lažnim podacima s ciljem namirenja štete od osiguravajućih kuća.

Županijsko tužiteljstvo SBŽ podiglo je optužnicu protiv A.K. i M.K.ć zbog kaznenih djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja i Prijevara u pokušaju te I.M. zbog kaznenog djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja, piše Klix.ba.

Optuženima A.K. i I.M. se stavlja na teret da su tijekom 2013. godine doveli u zabludu policijske službenike Policijske stanice Jajce na način da su prethodno namjestili prometnu nesreću u mjestu Zelenkovica, općina Jajce, a potom su nazvali Policijsku stanicu Jajce gdje su policajci sačinili izvješće o izvršenom prekršaju s prometnom nesrećom unoseći lažne podatke kako se prometna nesreća stvarno i dogodila, a sve u namjeri kako bi A.K. od osiguravajuće kuće naplatio štetu u čemu nije uspio jer mu je zahtjev za naknadu štete odbijen.

Optuženoj M.K. se stavlja na teret da je tijekom 2013. godine zajedno i po dogovoru sa I.M. namjestila prometnu nesreću na regionalnoj cesti R-481 Bugojno-Prusac, općina Donji Vakuf a u sve u namjeri da M.K. naplati štetu od osiguravajuće kuće , nakon čega su nazvali policijske službenike PS Donji Vakuf te iste doveli u zabludu da sačine izvješće unoseći lažne podatke u izvješće da se stvarno dogodila prometna nesreća, nakon čega je optužena M.K. podnijela zahtjev za naknadu štete, ali joj je zahtjev odbijen.

Trojac je unaprijed dogovarao mjesta “nesreće” i način, a izvodili su ih automobilima Mercedes, Audi A6, Opel Ascona i Fiat Punto.

Odgovori