IstaknutoVijesti

Projekt modernizacije Gradske biblioteke u Bugojnu

Intenzivirani su radovi na uređenju prostorija Gradske biblioteke u Bugojnu, koji će rezultirati uvođenjem određenih novina u njenom budućem radu.

Radi se o projektu modernizacije biblioteke, koji Kulturno-sportski centar provodi uz podršku Turskog LOT tima. Planiramo otvoriti čitaonicu, književni klub i e-biblioteku – kazao je direktor ove ustanove Mirza Idrizović.

Ističe da su u protekle dvije godine u Gradskoj biblioteci realizirane brojne aktivnosti, radi poboljšanja uvjeta rada, odnosno pružanja usluga građanima.

Riješen je, kaže, problem grijanja i utopljavanja objekta, a u cijelosti je renoviran i prostor u kojem se nalazi knjižni fond i kancelarija.

Dodao je da će, na viši nivo, biti podignute usluge koje pomenuta biblioteka pruža svojim čitaocima, te da je idejno rješenje za projekt uradila Tidža Čaušević.

Bugojno dobija jednu od najsavremenijih i najbolje opremljenih biblioteka u BiH. Namjera nam je da, na ovaj način, približimo i otvorimo biblioteku svim građanima – zaključio je.

Ukupna vrijednost projekta je 28.670 KM, a radovi bi trebali biti završeni do kraja ovog mjeseca.

Odgovori