SDA usporedila Dodika s Miloševićem

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da su izjave Milorada Dodika u Mostaru da SDA popisuje vojno sposobne Bošnjake i zloupotrebljava namjensku industriju totalne besmislice, ali vrlo opasne besmislice koje imaju nekoliko ciljeva.

”Prvi cilj je da se skrene pozornost s nedavne presude za genocid ratnom zločincu Radovanu Karadžiću u Haškom sudu i strah od posljedica te presude, s obzirom da vlasti entiteta Republika Srpska odlikuju ratne zločince i nazivaju po njima studentske domove. Zatim je namjera da se skrene pozornost da je Dodik jedini krivac za opstrukciju formiranja Vijeća ministara i rada Predsjedništva BiH, te da se dodatno pokuša opravdati najava uvođenja rezervnog sastava policije u RS-u”, navodi se u priopćenju SDA.

S druge strane, dodaju iz SDA, to je opasna i perfidna propaganda ”kakvu je vršio i Miloševićev režim uoči agresije na BiH”.

Navode da su i tada ”drugi optuživani da se naoružavaju i ugrožavaju sigurnost Srba, a onda se to koristilo kao opravdanja za agresiju”.

”Što se tiče namjenske industrije u BiH, ona će nastaviti raditi i razvijati se u skladu sa zakonima i propisima kao i do sada, svidjelo se to Dodiku ili ne”, poručuju iz SDA.

Odgovori