Sloga kući nosi dva zalta

U sportskoj dvorani Srednje škole “Busovača” odigran je 2. Odbojkaški turnir povodom Dana općine Busovača, u organizaciji odbojkaškog kluba Busovača.

Turnir se odigrao u tri kategorije, i to: predpionirke, pionirke i kadetkinje. Osim domaćina turnira nastupili su jos OK “AS” Donji Vakuf, OK “Victory” Novi Travnik i OK “Sloga” Gornji Vakuf- Uskolje.

Naš klub je uzeo učešće u predpionirskoj i kadetskoj kategoriji i zasluženo ponio dva zlata kući.

Prvu utakmicu su odigrale predpionirke i pobijedile OK “Victory” rezultatom 2:0. Bili smo bolja ekipa po svim elementima igre. U finalu smo bili bolji od domaćina turnira, također s 2:0 i slavlje je moglo da krene. Predstavili smo odličnu igri, borili se i uzeli prvu zlatnu medalju za ovu selekciju.
Nika Bagarić je najbolji igrać turnira, a Lana Arežina je najbolji tehničar.

Nakon predpionirki nastupaju kadetkinje. Polufinalnu utakmicu smo odigrali s OK “Victory” i dobili rezultatom 2:1. Sigurno je to bila utakmica “finala prije finala”. Fantastična odbojka, tranzicija, servis, kretanje u terenu gdje bi se mnoge seniorske utakmice “postidile” takvom kvalitetnom prezentacijom obe ekipe. U finalu bolji od OK “AS” s 2:0 i slavlje je krenulo…

Najbolji igrać turnira je Iva Jurina, a najbolji bloker Mateja Ramčić.

Dvije kategorije, dva zlata!!! Bravo SLOGA

Rad se uvijek isplati!

Dejan Rajić

Odgovori