IstaknutoVijesti

U Bugojnu počeo 6. bugojanski božićni sajam

U organizaciji Matice hrvatske ogranak Bugojno danas je počeo 6. bugojanski božićni sajam!

Kako su organizatori ranije najavili, izostankom financijskih sredstava koji bi omogućili održavanje trodnevnog programa u obimu ranijih pet godina, ove godine je sajam, nešto skromniji ali s ništa manje entuzijazma i truda, ponovno došao na prostor križanja bugojanske Wagnerove i Ulice zlatnih ljiljana.

Deset sajamskih izlagača, kojima se organizator ovim putem zahvaljuje na sudjelovanju i činjenici što su u vrlo kratkom vremenu uspjeli napuniti svoje prodajne štandove kvalitetnim i raznovrsnim proizvodima, Bugojancima i posjetiteljima iz okolnih gradova i ove godine nude svoje već prepoznatljive proizvode iz kućne radinosti.

U vrijeme kada je biološki uzgoj i domaća proizvodnja postala trend u cijelom svijetu, posjeta ovim privrednicima je za sve ljubitelje malog proizvođača prava poslastica.

Među izlagačima tu se mogu pronaći proizvodi ,,Dvije pčelice” iz Kupresa, ,,Zlatne kapi” iz Zenice, ,,Zorg-in” Kornica iz Bosanskog Šamca, radionice ,,Eko Art” Bugojno, proizvodi Davorke Dilber iz Bugojna, Ivice Ikića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, restorana ,,Babilon” i cafe-bara ,,Feena Raya” iz Bugojna, Udruge dragovoljaca iz Bugojna, te dvojca ,,Gost&Ona” iz Bugojna. Također, tu je i kućica Matice hrvatske ogranak Bugojno gdje je moguće kupiti razne naslove izdavača Matica hrvatska po povoljnim cijenama, te dobiti informacije o članstvu u ovoj udruzi.

Sajamskom programu ove godine se pridružilo Hrvatsko kulturno društvo ,,Napredak” podružnica Bugojno koji će svojim programom ,,Božić s Napretkom” zabavnim dijelom sudjelovati u subotu i nedjelju na istoj lokaciji tijekom trajanja božićnog sajma.

Pozvani su svi ljudi dobre volje da se i ove godine pridruže i uz čaj, kolače, neizostavno kuhano vino, kobasice i palačinke, budu dijelom predblagdanske atmosfere u Bugojnu!

Sajam će biti otvoren svakim danom do nedjelje 23.12.2018. godine od 14:00 do 20:00 sati.

Dobrodošli!

Odgovori