IstaknutoZanimljivo i poučno

Trik za skidanje mrlja štedi novac i vrijeme

Zbog čega bijela odjeća neobjašnjivo privlači mrlje od crnog vina? Odgovor na to pitanje teško je dati, ali donosimo sjajan trik za skidanje mrlja od crnog vina!

Ima li išta gore kad se usred slavlja prolije čaša crnog vina i to, naravno, baš po bijelom stolnjaku ili omiljenoj bijeloj košulji? Ipak, postoji jedan trik u koji se kunu iskusne kućanice, a radi se o namirnici koju svi imamo u hladnjaku. Dakle, čim se nezgoda dogodi, odmah tretirajte mrlju s mlijekom. Da, dobro ste pročitali. Zahvaljujući svojim ključnim sastojcima, mlijeko će začas apsorbirati mrlje od vina.

Što je veći postotak masnoće u mlijeku, mrlje brže nestaju, a najvažnije je mrlju dobro natopiti mlijekom.

Nakon što mlijeko odradi svoje, ubacite stolnjak, haljinu ili bluzu u veš mašinu kako bi specifični miris mlijeka nestao. Kako savjetuje Daily Mail, ovaj trik ne bi se trebao primjenjivati na tepisima, već umjesto mlijeka treba koristiti druga sredstva poput pjene za brijanje, sode bikarbone i sl., prenosi Tportal.hr.

Pjena za brijanje trebala bi spriječiti da se mrlja od vina upije u tkaninu. Lagano utrljamo pjenu a zatim obrišemo toplom vodom te doslovno “obrijemo” mrlju.

Odgovori