Bosanac uhićen u Njemačkoj zbog terorističkog masakra u Parizu 2015.

U Njemačkoj je uhićen muškarac iz Bosne i Hercegovine zbog terorističkih napada u Parizu 2015. godine, javlja AFP.

Podsjetimo, 2015. su u Parizu izveden veliki teroristički napadi, među kojima i masakr u Bataclan, u kojem je ubijeno više od 130 ljudi.

Kako prenose mediji, njemačke vlasti pripremaju izručenje državljanina Bosne i Hercegovine u Belgiju.

“Belgijske vlasti izdale su europski uhidbeni nalog zbog poticanja terorističke organizacije povezane s terorističkim napadima, uključujući i napad na koncertnu dvoranu Bataclan 13. studenog 2015. godine u Parizu”, poručili su njemačka federalna policija i tužiteljstvo u Dresdenu u zajedničkoj izjavi.

Najkrvaviji napadi ikada u Francuskoj

Podsjetimo, teroristički napad na koncertnu dvoranu Bataclan izveden je za vrijme rock metal koncerta američke grupe Eagles of Death Metal.

Trojica napadača trojica napadača IS-a pobila 90 ljudi za vrijeme rock koncerta, dok su drugi teroristi ubijali po pariškim terasama barova i restorana i blizu nogometnog stadiona u predgrađu. Ukupno je ubijeno 130 osoba u najkrvavijim napadima izvedenima u Francuskoj.

Ubojice su nemilosrdno pucale po mladim ljudima koji su bespomoćno ležali, ozlijeđeni ili u strahu.

Bataclan je kultno mjesto pariške koncertne scene. Zgrada datira iz 1864. a originalno je zamišljena kao kineska pagoda. Ime joj potječe od “Ba-ta-clan”, operete Jacquesa Offenbacha, kompozitora slavnog can-cana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *