IstaknutoVijesti

Oprez zbog snijega; Zatvorena cesta Tomislavgrad – Prozor

U sjevernim, sjeveroistočnim i središnjim krajevima Bosne i Hercegovine jutros pada snijeg koji se zadržava na kolniku. U tim područjima savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Ugaženog snijega na kolniku ima na pojedinim dionicama u višim predjelima, a izdvajaju se dionice: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Drvar, dok zbog mjestimičnih snježnih nanosa usljed jakog vjetra upozorava na dionicu Livno-Šuica. Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge (Tomislavgrad) zbog loših uvjeta za vožnju obustavljen je promet za sve kategorije vozila.

U ostalim krajevima prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Magla na pojedinim dionicama smanjuje vidljivost, a izdvaja se put Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 30 metara.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje.

Vozače koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Odgovori